Beeldende Kunst

Humor maakt je leven lichter

Hierbij enige teksten om af te maken

Kun je de situatie tekenen in een tekening en uitwerken in kleur.

Je mag er natuurlijk tekst onder schrijven

Aan het werk!


In een lege kamer zit een man te turen op zijn beeldscherm.

Een ‘ping’ klinkt uit het apparaat en op het scherm verschijnt een in helder geel regenpak aangeklede komkommer.

‘Waarmee kan ik u van dienst zijn?’ vraagt de komkommer vriendelijk maar wel met een licht limburgs accent. U komt als geroepen zegt de man. 

Ik zou graag………………………………………………………………………………..

Bij een psychiater ligt een gnoe op de sofa. U vertelde mij daarnet dat u in uw jeugd nogal problemen hebt gehad met de andere dieren uit het dierenbos. Met name de konijnen en dan vooral de vlaamse reuzen spanden samen. Zij scholden u uit voor ‘wrattenzwijn’ en ook wel ‘puistjepinguin’, terwijl u dat toch duidelijk niet bent. 

Dat klopt fluistert de gnoe en hij snikt daarbij bijna onhoorbaar.

Ik had zo graag……………………………………………………………………………………….

Er zitten twee belgen (een andere bevolkinsgroep is ook mogelijk) op een tandem. 

De fiets heeft twee lekke banden, nauwelijks werkende remmen, een loszittend, stuur en de ketting hangt slap.

De persoon die achterop zit roept uit volle borst naar de persoon die stuurt:

‘hé, Johannes, volgens mij ruik ik draadjesvlees’

zegt die ander:……………………………………………………………………………………..
Twee ruigharige cavia’s liggen te zonnen op een luchtbed in een kinderbadje vol vanillevla. Plots tuit de ene cavia zijn lippen en fluit de eerste tonen van het Wilhelmus.

De andere cavia peddelt snel naar de rand van het badje, klimt er uit springt in de houding, salueert en roept:………………………..
Op de hoek van de staat staat een man op een been.  Hij is gekleed in een blauw Pinopak 

( Sesamstraat)  Zijn andere been zwabbert ongecontroleerd  heen en weer.

Naast hem zit, gekleed in een bloemetjesbadpak met badmuts, een behoorkijk dikke mevrouw geperst in een veel te kleine opklaptuinstoel. De vrouw is van middelbare leeftijd en maakt harde geluiden die iedereen metteen doen denken aan feestvierende kikkers in een pan erwtensoep. Daarop schatert de man het uit en roept ineens geheel onverwacht ……………………………………………….Er zitten twee bakbananen op een bankje in het park met elkaar te praten. De ene banaan schuift de hele tijd ongemakkelijk heen en weer.

‘Wat is er toch aan de hand’, vraagt de andere banaan. Waarom beweeg je zo onrustig? 

‘Het is een familiekwaal’, zegt de andere banaan. Let er maar niet op. Het wordt nog veel erger, zodadelijk ga ik namelijk   ………………………………………………………..


Tamelijk hoog op een met eeuwige sneeuw bedekte berg staat een flinke uit de kluiten gewassen klipgeit. De geit draagt een enorme witkanten onderbroek en aan iedere poot een nauwsluitende balletschoen. De geit roept telkens iets naar iemand in het dal maar het is niet helemaal duidelijk wat. Het klinkt als: …swoppp…trrrèèè..wàhwàh….. Whéhhhhh.    ‘Wat roept-ie’, vraagt de persoon aan enige omstanders tegen wie de geit overduidelijk aan het roepen is. Nou dat lijkt me wel duidelijk antwoord een local.

Hij vertelt je dat…………………………………………………… Twee bruinverbrande koffiebonen zwemmen samen baantjes in het zwembad.

Ze dragen allebij een opvallende zwemslip. Plotseling stopt de ene koffieboon met zwemmen en barst in hartverscheurend huilen uit. ‘Wat gebeurt er’, zegt de andere koffieboon? Nou, ik bedenk mij opeens terwijl ik hier zwem dat mijn 

moeder ……………………………………………………..


Een man, gekleed in een grijze stofjas, hinkelt over straat. Het hinkelen is duidelijk niet een gevolg van een blessure of van een of ander ongemak. Hij hinkelt om een andere rede. Tijdens het hinkelen maakt de man vreemde geluiden met zijn lippen. Bij iedere hinkel voorwaarst maken zijn (nogal grote)slalippen een klapzoenachtig geluid.

‘Waarom hinkelt u?’, is de vraag die we aan de man in de stofjas zouden willen stellen.

‘Dat lijkt me duidelijk’ ,zegt de man. Ik hinkel omdat……………………………..